fbpx

Bang voor het coronavirus? Zo ga je ermee om!

Bang voor het coronavirus? Zo ga je ermee om!

Vind jij al die maatregelen tegen het coronavirus een beetje eng? Ben je bang dat iemand die je kent besmet raakt? Of heb je schrik om het virus zelf op te lopen? Dat is heel normaal. Net zoals het coronavirus wil je al die bange gevoelens natuurlijk zoveel mogelijk buiten houden. Wij helpen je op weg met 7 praktische tips!

 1. Voel je je wat angstig of heb je last van stress? Dat is normaal! Je hoeft je er dus helemaal niet voor te schamen. Praat erover met vrienden of familie, dat kan opluchten. Komt iemand aan jou vertellen dat ze bang zijn voor het virus? Wees dan begripvol. De kans is groot dat die persoon zich nadien al wat beter voelt!
 2. Zit je vaak te piekeren? Volg het coronanieuws dan niet op de voet. Door er heel de tijd mee bezig te zijn, raak je sneller in paniek. Vraag aan vrienden of familie om jou op de hoogte te brengen als er belangrijke veranderingen zijn.
 3. Niet alles wat je leest of hoort, is waar. Kies resoluut voor betrouwbare bronnen zoals:
  Website van de overheid
  Website van je ziekenfonds
  Website van gezondheid en wetenschap
 4. Ga regelmatig wandelen of fietsen, want bewegen helpt je volledig te ontspannen. En het is bovendien een heel gezonde manier om met je gevoelens om te gaan. Houd wel rekening met social distancing en blijf op 1,5 meter afstand van andere wandelaars of fietsers.
 5. Zorg voor genoeg structuur in je dag, ook als je niet naar school of naar het werk moet. Dat kan door op hetzelfde uur op te staan, te lunchen en te gaan slapen. Volg je les of werk je van thuis uit? Neem regelmatig een korte pauze. Een goede structuur zorgt voor een houvast en een veiliger gevoel.
 6. Voel je een angstaanval opkomen? Probeer dan rustig te ademen en zoek wat afleiding. Het kan bijvoorbeeld helpen om het alfabet achterstevoren op te zeggen of de rekentafels luidop te oefenen.
 7. Onthoud dat deze situatie niet zal blijven duren. Probeer dit in je achterhoofd te houden en geniet ondertussen van de kleine gelukjes in het leven.
Delen: