fbpx

Met vibez op vakantie? Enkele handige inpaktips ;-)

Met vibez op vakantie? Enkele handige inpaktips ;-)

Zoon- of dochterlief binnenkort op vibez-vakantie? Spannend! Maar natuurlijk wil je niets vergeten, zodat je oogappel (en je zelf) een zorgeloze vakantie beleeft. Wij helpen je alvast op weg met deze voorbereidende tips!

1. Wat zeker meenemen?

Als je je kind ingeschreven hebt voor een vibez-vakantie ontvang je enkele weken voor de aanvang van de vakantie een infobrief. Hierin staan de nodige items die je voor die specifieke vakantie nodig hebt. Houd deze zeker bij de hand als je de koffer klaar maakt!

Kledij

Geef best oude(re) kledij mee die vuil mag worden. Kledij in laagjes is het handigst. Denk bijvoorbeeld aan t-shirt, trui, broek en regenjas. Zo is je zoon of dochter op elk soort weer voorbereid. Zijn je kinderen nog klein? Dan kan je best de kledij labellen met zijn of haar naam.

Wat schoenen betreft geef je best gemakkelijke wandelschoenen/sportschoenen, eventueel rubberlaarzen of slippers mee afhankelijk van de soort vakantie

Slapen

Bij sommige van onze vibez-vakanties slapen onze deelnemers in tentenkampen. Geef je kind een luchtmatras mee en geen veldbedje. De tentenkampen zijn ruim maar om voldoende ruimte te laten voor koffers, vragen we om luchtmatrassen mee te geven.
Vergeet ook je pyjama niet en indien je kind een lichte slaper is, kan je oordopjes meegeven.

Toiletgerief

Wat toiletgerief pak je het volgende in:

  • handdoeken
  • (wegwerp)washandjes
  • kam of borstel
  • tandenborstel en -pasta,
  • zeep en shampoo
  • zonnecrème
  • indien nodig: muggenmelk

Zakgeld

Alle vibez-vakanties hebben een all-in formule. Dit wil zeggen dat alle activiteiten, uitstapjes, eten en drinken inclusief zijn. Zakgeld is dus niet nodig, maar wel leuk voor een souvenirtje te kopen of iets kleins tijdens de vrije uurtjes in de stad.

Vergeet zeker niet…

… de medische fiche in te vullen. Doe dit binnen de 7 werkdagen na inschrijving. Zo kunnen we de beste ondersteuning bieden op vakanties en rekening houden met eventuele allergieën e.d.
Heeft je kind medicatie nodig? Meld dit zeker op de medische fiche en geef de medicatie af aan de hoofdanimator bij vertrek met duidelijke instructies en de naam van het kind op de verpakking.

… de identiteitskaart én – indien je naar het buitenland gaat (Haulmé en Pula) – de EZVK kaart (Europese ziekteverzekeringskaart). Daarnaast geef je ook het Mutas-kaartje van het ziekenfonds mee. Dit kan je gratis afhalen aan je loket.

2. Kriebels

Gaat je kind voor het eerst op (vibez-)kamp? Dan kan het een paar weken of dagen vooraf weleens beginnen kriebelen. Ben je vroeger zelf op kamp geweest? Dan kan het helpen om je positieve ervaringen te delen met je kind. Luister naar de zorgen van je kind en als ze gegrond zijn, aarzel dan niet om ze te bespreken met het vibez-team.

3. De kids zijn weg!

Wat nu? Wanneer je kinderen op vakantie zijn, heb je ineens heel wat tijd voor andere zaken. Plan vooraf wat je tijdens die periode allemaal wilt doen. Vergeet zeker geen me-time in te plannen! Boek alvast een dagje wellness met die vriendin die je al eeuwen niet hebt gezien, of plan nog eens een gezellige avond uit met je partner.

Delen: