fbpx

vibez voor iedereen!

vibez staat voor beleving. Voor élk kind en elke jongere. Daarom werkt vibez inclusief: jongeren met en zonder beperking samen op vakantie.

 Met ‘vibez voor iedereen’ willen we kinderen & jongeren met een beperking de kans geven om inclusief deel te nemen aan het te gekke vakantieaanbod van vibez. Om onze vrijwilligers de tools aan te reiken om een geweldige inclusie-animator te worden, organiseren we samen met onze partner VFG vormingen, zodat onze animatoren voorbereid aan de zomer kunnen beginnen.

Onze laatste vorming vond plaats op zaterdag 2 maart. Tijdens deze namiddag ging Siri Sioulants, klinisch orthopedagoge, dieper in op hoe we kinderen en jongeren met autisme goed kunnen begeleiden tijdens onze vibez-vakanties. Zeer leerrijk!

Jolien: “Vorig jaar merkte ik een kind op dat meer begeleiding nodig had en dat heb ik naar mijn kunnen ook gedaan. Nu ben ik wel blij dat ik me hierin kan verdiepen en nog meer kinderen kan bijstaan.”

Dannaé: “Mijn twee zusjes zijn vastgesteld met autisme. Ik vond deze vorming dan ook erg interessant om te volgen en neem veel praktische tips mee naar huis.”

Tjörven: “Ik ben naar hier gekomen, niet goed wetende wat ik kon verwachten maar kan iedereen aanraden om zeker aan tafel te schuiven voor deze vormingen!

Op 11 mei organiseren we een tweede verdiepende vorming rond inclusie. 

Heb je reeds ervaring met jongeren en prijkt er een attest ‘animatorencursus’ op je muur? Of heb je ervaring met jeugdwerk, omgaan met jongeren, … en ben je 18 jaar of ouder én zie jij het zitten om dat stapje verder te gaan? Maak samen met vibez en VFG een verschil voor kinderen & jongeren met een beperking en bezorg hen de tijd van hun leven!

Inschrijven voor de volgende vorming op zaterdag 11 mei kan via julie.appermans@devoorzorg.be. Meer info volgt!

Autispel

Afgelopen vorming werd gegeven door Siri Sioulants, klinisch orthopedagoge en uitvinden van ‘Autispel’, sport en spel voor kinderen met autisme en een verstandelijke beperking.

Vanuit het tekort aan aangepaste vrijetijdsbesteding voor deze kinderen besliste Siri vanuit haar opleiding, ervaring en creativiteit in te zetten om Autispel op te starten. Een project waar we samen met onze inclusiepartner VFG Limburg volledig achterstaan.

Wil je meer weten over Autispel of wil je je kind inschrijven?
Stuur een mailtje naar siri_sioulants@hotmail.com

Wanneer? Iedere 2e zaterdag van de maand.
Inschrijven? Kan via siri_sioulants@hotmail.com
2 mogelijkheden om in te schrijven:
– Cash betaling van 12 euro bij aanvang van de sessie
– Inschrijven voor het gehele voorjaar door overschrijving van totaalbedrag
(Lidmaatschap S-Sport//Recreas verplicht (€5/jaar), verzekering hierbij inbegrepen.)

Voor welke groep kies ik?

Groep 1: 13u45-14u30
Voor kinderen met een constante begeleidingsnood. Zij krijgen individuele opdrachtjes. Uiterst geschikt voor kinderen met een verstandelijke beperking, of kinderen die o.w.v. specifieke moeilijkheden meer begeleiding nodig hebben.

Groep 2: 14u45-15u30
Afwisseling van individuele opdrachtjes en beginnend samenspel. Begeleiding blijft gekenmerkt door nabijheid, maar kan in deze groep ook onder de vorm van verbale instructies gebeuren. Aangewezen voor jonge kinderen met een normale begaafdheid of oudere kinderen met een ontwikkelingsvertraging

Neem gerust contact op met organisator Siri Sioulants (siri_sioulants@hotmail.com of 0474 69 38 25) indien je twijfelt over de meest geschikte groep voor jouw kind.

Delen: