fbpx

Iedereen welkom

Iedereen mee? ’t Zal wel zijn! Bij JOETZ Limburg streven we ernaar dat iedereen mee op vakantie kan. Of je het nu financieel wat moeilijker hebt, een fysieke beperking hebt of mentaal extra ondersteuning nodig hebt. We willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt bij JOETZ Limburg.

Vakantie? Dat verdien je!

Is jouw kind zot van een JOETZ-vakantie uit ons aanbod maar is de financiële drempel iets te hoog voor jou? Geen probleem. We werken samen met het ‘Netwerk Iedereen Verdient Vakantie’. Op die manier kunnen gezinnen met financiële problemen of bijzondere moeilijkheden toch op vakantie. Voor meer info bel je het gratis nummer 1700 of surf je naar www.iedereenverdientvakantie.be.
Daarnaast bieden we ook een gespreide betaling aan. Neem contact op met ons team voor meer info via 011 27 85 15.
Samen komen we er wel!

Inclusie: geen illusie

Elke jongere is anders. En maar goed ook! Bij JOETZ Limburg staan de deuren wagenwijd open om iedereen te ontvangen. Dat betekent ook dat we elke jongere – ook met specifieke noden – de kans willen geven om mee op reis te gaan. Er is maar één regel: elke vraag is bespreekbaar.

JOETZ staat voor beleving. Voor élk kind en élke jongere. Daarom bieden we activiteiten op maat aan en werken we inclusief: zo kunnen jongeren met en zonder beperking samen op vakantie. Om dit te verwezenlijken werken we samen met jonge vrijwilligers die zich inzetten als inclusie-animator. Elke vraag wordt in samenspraak onderzocht en indien haalbaar binnen ons inclusief beleid, begeleiden en ondersteunen zij kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking tijdens de JOETZ-vakanties.

Dit doen we niet alleen: samen met Dito vzw streven we naar inclusief jeugdwerk. Dito vzw is een partnerorganisatie die informeert, sensibiliseert en haar stempel zet op een participatief beleid door drempels weg te nemen zodat iedereen volwaardig kan deelnemen op alle vlakken.

Hoe werkt het?

Bij de inschrijving laat je ons weten wat de specifieke noden zijn of zouden kunnen zijn tijdens deze vakantie. Hoe beter we op de hoogte zijn, hoe beter we hierop kunnen inspelen en hoe aangenamer de vakantie! Wij nemen telefonisch contact op en indien nodig volgt er een intake gesprek met een medewerker van Dito of JOETZ. Wij gaan dan na of er genoeg draagkracht is voor deze specifieke vraag in ons animatoren-team.

Daarna stellen we samen met jullie een ondersteuningsplan op, op maat van de jongere en de reis. Indien nodig zoeken we samen een geschikte inclusie-animator. Let’s go!

Ook Daan (autisme) had een onvergetelijke zomer dankzij JOETZ Limburg
Lees hier zijn verhaal!