fbpx

Interview: Ontwerpster Marylène Madou

Marylène Madou, een naam die fashion uitademt! En she’s going hard! Deze 25-jarige duizendpoot heeft haar eigen mode én interieur label, geeft les aan jonge ontwerpsters in spé bij vibez en opent binnenkort haar eigen winkel/atelier in Genk… Hoezo een dag heeft maar 24u?

Lees hieronder meer over deze inspirerende vrouw.

Hi Marylène, wauw dat is een palmares om ‘u’ tegen te zeggen. Je hebt duidelijk je passie gevonden in mode! Hoe ben je hierin gerold?

Ik had als jongere echt grote interesse in mode en heb toen besloten dit verder te studeren. Toen ik begon op de modeschool, voelde ik dat het nét dat niet was waar ik op zoek naar was… Zo ben ik in de richting textielontwerp beland! Op dat moment was het digitaal printen van stoffer in opmars in de modebranche. Ik vond dit zó boeiend en heb dan stage gedaan in een print design studio in Amerika. In deze studio worden er enkel prints voor andere modeontwerpers ontworpen, die je dan later op de catwalk ziet. Tijdens die stage werd het voor mij plots allemaal heel duidelijk wat mijn echte passie was! Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met prints maken!

En nu heb je je eigen modelijn, hoe ben je daar mee gestart?

Ik heb het geluk gehad een andere ondernemer tegen te komen die in mijn idee geloofde. Zo had ik mijn eerste investeerder en kon ik beginnen met een eerste kleine collectie sjaals.”

Ben je onderweg veel struggles tegengekomen? “

Oh ja, enorm veel. Het gaat met vallen en opstaan. Maar het geheim zit hem in de passie! Alleen als je iets met volle overtuiging doet, zal het lukken, welke tegenslagen dan ook. De eerste 2 jaar zijn sowieso heel moeilijk als jonge ondernemer, je moet veel investeren, niet alleen geld maar al je tijd kruipt erin. Je moet keuzes maken en ervoor gaan!”

Veel durven en doen dus! Wat mogen we van je verwachten in de toekomst?

Dit weekend opent mijn eerste winkel en atelier met een pers-event en een receptie voor vrienden en familie. Vanaf woensdag Ik ben nu 2 jaar bezig, dus dit is al een enorme stap voor mij. Het zal dus nu eerste even aanpassen zijn aan de nieuwe situatie. Daarna wil ik mij graag focussen op het uitbreiden van mijn producten. Ik verkoop nu al mijn eigen kussens en sjaals, maar droom nog altijd van een echte modecollectie.

Benieuwd naar Marylène haar winkel? Breng haar zeker een bezoekje in de Molenstraat 14 te Genk. Ze ontvangt je graag van woensdag tot zaterdag van 10u00 tot 18u00.

Levensmotto?

Cliché, maar: ‘Work hard play hard!’.

Welk advies geef je iemand die – net zoals jou – zijn/haar passie achterna wil gaan?

Je moet durven risico’s nemen. Als je dat niet durft, moet je er niet aan beginnen. Zoek ook begeleiding, er bestaan heel veel jongerenorganisaties die jongeren met een passie ondersteunen. Omring je met positieve mensen, iemand die je motiveert en een duwtje in de rug geeft bijvoorbeeld.”

Ben je helemaal into fashion? Laat je onderdompelen in de fashion industry bij vibez!

Delen: