fbpx

Interview: zangeres én danscoach Moran Miangue

Interview: zangeres én danscoach Moran Miangue

Ze komt je misschien bekend voor, deze goedlachse jongedame uit Antwerpen met Belgische én Congolese roots. Ongetwijfeld heeft haar deelname aan The Voice van Vlaanderen daar mee te maken, maar there is more to Moran!

Lees hieronder meer over haar passie voor muziek en dans en ontdek haar verhaal!

Hi Moran! Voor zij die enkel je engelenstem herinneren van The Voice van Vlaanderen, stel je zelf eens voor:

Mijn naam is Moran Miangue, ik ben 19 jaar en woon in Antwerpen. Ik ben afgestudeerd aan de Kunsthumaniora van Antwerpen en heb hierna beslist om een sabbat jaar te n

emen. Momenteel werk ik dus een beetje en ben ik bezig met toelatingsproeven voor kunstscholen in het hoger onderwijs, waar ik in september hoop te mogen beginnen!

Kunst zit echt in je bloed dus! Is je passie voor muziek daaruit voortgevloeid?

Mijn passie voor muziek was er al sinds kleins af aan. Ik zong overal, in de klas, in huis, op straat, bij familie, overal. Ik deed in de lagere school mee aan talentenjachten of wedstrijden op school.

Overal en altijd, dus ook op het podium van The Voice van Vlaanderen?

Mijn mama heeft me eigenlijk ingeschreven. Vroeger – toen ik een jaar of 10 was – barstte ik van het zelfvertrouwen. Ik had veel vriendinnen die me altijd complimentjes & schouderklopjes gaven en dat gaf me de energie om er ook effectief iets mee te doen. Naarmate ik ouder werd, nam dat zelfvertrouwen steeds meer af omdat ik naar andere mensen ging kijken en mezelf ging vergelijken – wat je nooit mag doen! Dat was de reden waarom mijn zij me heeft ingeschreven. Het doel van mijn deelname was om uit mijn comfort zone te komen en eens te horen van professionals wat zij van mij vinden. Ik wou mijn zelfvertrouwen weer even een boost geven!

Heb je naast zingen nog andere uitlaatkleppen?

Ik heb zeker nog andere passies. Ik heb heel lang gedanst vroeger, sinds kleins af aan was dansen mijn eerste hobby. Op mijn 16 jaar ben ik naar Let’s Go Urban gegaan en zo ben ik doorgestroomd naar vibez als animator. Omdat ik door een knie blessure niet echt meer intensief kon dansen leek het me een leuke ‘oplossing’ om als animator/danscoach mee te gaan op dansvakanties voor jongeren. Zo was ik toch nog met dansen en muziek bezig zonder mijn knie te belasten. Daarnaast heb ik ook altijd een grote passie gehad voor theater en poëzie.

Ook Deze zomer ga je mee als danscoach bij een van onze vibez-vakanties, wat kunnen jongeren van jouw verwachten?

Heel eenvoudig: ik ben een energy ball! Ik ben er om te dansen maar vooral om de kids tot hun uiterste te drijven. Ik wil dat ze hun grenzen verleggen en uit hun comfort zone komen, want heeft mij echt geholpen. Ik wil dat ze naar huis gaan en tegen hun ouders zeggen ‘Mama en papa, je weet nooit wat ik heb gedaan op vibezvakantie…’

Haha dat belooft! Heb je nog tips voor iemand die – net zoals jij – zijn/haar dromen en passie achterna wil?

Mijn tip is eigenlijk gewoon altijd je dromen volgen: Laat nooit iemand je vertellen dat je iets NIET kan! Als je iets wilt moet je er 100 percent voor gaan en dan zal je zien dat niemand tegen je zal zijn. In deze tijd is het makkelijk om je te laten beïnvloeden (door sociale media bijvoorbeeld) maar dat mag je dus absoluut niet doen! “

Delen: