fbpx

What’sup? Ontdek de passie van vibez-collega Wim

What’sup? Ontdek de passie van vibez-collega Wim

Ooit al gehoord van SUP? Nee? Het is het Hawaiaans broertje van surfen, één van de wateractiviteiten deze vibez-zomer én de passie van vibez-medewerker Wim! Lees hier meer over Wim’s avonturen op het water! Wil je graag zelf kennis maken met SUP? Dat kan! Scrol snel naar onder en ontdek op welke vakanties je Wim’s passie voor SUP kan delen!

HEY WIM, VERTEL EENS WAT MEER OVER JEZELF!

Wel ik werk ondertussen 5 jaar voor vibez. Eerst bouwde ik vol enthousiasme mee mee aan de vakanties, van locaties tot partners en activiteiten. Nu hou ik me vooral bezig het jaaraanbod dat vibez aanbiedt en uiteraard … het nieuwe jongerenhuis dat er in september aankomt – spannend -!

Ook naast het werk houd ik van avontuur en uitdagingen: liever langs dan op het padje lopen! Ik ben een echte buitenmens en het liefst spendeer ik mijn vrije tijd op, rond of in het water.

COOL! HOE BEN JE TERECHTGEKOMEN BIJ SUP’PEN?

Zelf heb ik het ontdekt in 2016 op vakantie in Kroatië! Ik ben altijd al aangetrokken geweest door water en sporten die je kan beoefenen op water. Wanneer ik langs een paar kajaks een paar planken zag liggen, was het een logische stap om suppen eens te proberen. En maar goed ook: ik was meteen verkocht!

EEN LEUKE VAKANTIEACTIVITEIT DIE UITGROEIDE TOT EEN WARE PASSIE, HOE IS DAT GEGROEID?

Wel, net omdat ik zo graag in en rond water ben, kon/kan ik het niet verdragen zoveel afval te zien tijdens het duiken, suppen, … Ik besloot een actie op te zetten die dit probleem in kaart moest brengen. Zo besloot ik 250km te peddelen van Hasselt naar de Noordzee over rivieren terwijl ik plastic uit het water haalde. Opeens kreeg die actie meer aandacht dan ik ooit had durven dromen en leerde ik veel gepassioneerde mensen kennen. De respons was enorm en het kon dus voor mij niet bij een eenmalige actie blijven. Ondertussen doe ik regelmatig een uitdaging met mijn board voor het beschermen van onze wateren en maakte ik van suppen mijn bijberoep

WOW! DRIE JAAR GELEDEN MAAKTE JE VOOR HET EERST KENNIS MET SUP EN NU ZET JE ACTIES OP POTEN ÉN GEEF JE ZELF LES?! VERTEL!

Klopt! Ik heb Mangata Adventure opgericht, hiermee wil ik momenten en avonturen creëren waar je op en rond het water kan genieten met je familie, vrienden, de natuur of zelfs je trouwe viervoeter. Op het water met de SUP ervaar je de omgeving en je vrienden, familie, … van een andere kant. Zodra de passie voor het Stand Up Paddling je heeft geraakt, wil je trouwens niet meer van je board afkomen. Omdat iedereen uniek is en andere waarden heeft, vind ik het belangrijk op maat te kunnen werken. Elk event of avontuur zal dus een beetje anders zijn. Belangrijk voor mij is dat ik dat doe op zo een ecologische manier als mogelijk. Je zal dus geen plastic afval tegenkomen tijdens onze avonturen.

IK BEN ER ZEKER VAN DAT ER MENSEN EEN SUP LES GAAN WILLEN VOLGEN: HEB JE TIPS VOOR EEN NIEUWE SUP’ER?

Zeker!

  • Start in rustige wateren zoals een meer of vlakke zee. Dan kan je op je gemak wat proberen zonder dat je geveld wordt door woeste golven.
  • Kies het juiste board, hoe breder het is, hoe meer stabiliteit je hebt.
  • Kijk nooit naar beneden, naar je voeten maar naar waar je naartoe wilt. De omgeving is waarschijnlijk ook te mooi om alleen naar je voeten te staren!
  • Safety First! Draag een zwemvest. Het geeft een geruster gevoel en je gaat je meer op je gemak voelen.
  • Maak plezier! ????
SUPER! IK TREK ALVAST MIJN ZWEMVEST AAN!
Delen: