fbpx

29.06.2021 – Corona-update

29.06.2021 – Corona-update

Op deze pagina vind je steeds de laatste corona-updates. Zo kunnen we samen veilig en vooral met veel plezier de zomer tegemoet!

Corona-update over onze buitenlandse vakanties:

Zweden

Zweden wordt geannuleerd omwille van Corona. Er wordt gewerkt aan een alternatief in de Ardennen. Indien je bent ingeschreven voor één van onze vakanties voor Zweden, dan mag je van ons spoedig een telefoontje verwachten met meer uitleg.

Nederland

Het voorleggen van een geldige PCR-test is niet langer verplicht maar aangewezen voor Nederland aangezien België sinds kort op de ‘veilige lijst’ van landen staat.

Indien u reeds een afspraak tot testing heeft vastgelegd, willen we u toch vragen om deze zoals voorzien te laten doorgaan.

Frankrijk

De vakanties naar Frankrijk kunnen zoals voorzien doorgaan mits er een negatieve PCR-test kan voorgelegd worden die niet ouder is dan 72 uur bij het overschrijden van de grens met Frankrijk

Update 15 juni 2021

De hemel klaart op… Eindelijk! Het ziet er nu echt naar uit dat onze buitenlandse vakanties kunnen doorgaan. De maatregelen verschillen echter nog van land tot land.We houden er wel rekening mee dat het één en ander nog kan wijzigen: activiteiten die plots niet meer kunnen doorgaan, mondmaskerplicht in een bepaalde regio, etc. en dit omdat de maatregelen er plots kunnen verstrengd worden. We hebben helaas niet alles in de hand maar zullen het nodige doen om alles zoveel mogelijk als voorzien, op een veilige manier, te kunnen laten doorgaan.

Wanneer we de concrete info per land afzonderlijk ontvangen zullen we dit meteen met jullie delen samen via de infobrief!

Alvast bedankt voor jullie begrip en vertrouwen in onze organisatie!
Team vibez

Ik ga op reis en ik neem mee… een negatieve coronatest!

Voor deelname aan jouw buitenlandse reis is een geldige negatieve PCR-test noodzakelijk! De test mag afhankelijk van land tot land niet ouder zijn dan 48 of 72 uur. Voor deze test dien je zelf een afspraak vast te leggen bij een testcentra.

Het bewijs van de negatieve PCR-test dien je af te geven aan de vakantieverantwoordelijke bij vertrek. Zonder geldige test, kan je dus niet vertrekken!

Let op: bepaalde testcentra zijn enkel open op weekdagen. Plan deze testafname zo dicht mogelijk na het opgegeven uur zodat er tijd genoeg is om het resultaat te ontvangen.

Protocollen en afspraken:

We weten uit ervaring dat regels en protocollen altijd nog kunnen veranderen. Daarom geven we hieronder altijd een overzicht van de meest recente maatregelen. Bekijk deze pagina dus regelmatig opnieuw, zodat je de meest recente info hebt (Re-open EU).

Testing bij heenreis

Voor sommige landen heb je een bewijs nodig, in dat geval geldt: geen geldig bewijs = niet op de bus. Vaak gaat het om een PCR- test. De test mag afhankelijk van land tot land niet ouder zijn dan 48 of 72uur.

De Europese Commissie verzamelt alle info hierover op de website Re-open EU.

Zweden
Frankrijk
Nederland

Testing bij terugreis

Op dit moment leggen sommige transitlanden (zoals o.a. Denemarken) strenge eisen op (bijvoorbeeld het voorleggen van een negatief testresultaat) vooraleer je met de bus over hun grondgebied mag, ook op weg naar huis. We hopen dat deze regels nog versoepeld worden, maar indien niet zal je ter plaatse dus ook nog getest worden.

Testing na terugkomst in België

Krijgt je bestemming volgens de lijst van de Belgische overheid een rode kleurcode, dan moet je je laten testen na terugkomst in België.

Behalve als je
• onder de 12 jaar bent
• of in het bezit bent van een digitaal coronacertificaat (vanaf 2 weken na je volledige vaccinatie)

Je moet deze test laten uitvoeren binnen 48u na aankomst in België.
Deze test is op dit moment gratis. Je moet hiervoor ook niet 1 van de 2 gratis testen gebruiken die de overheid ter beschikking stelt van kinderen en jongeren.
Op het eind van deze vakantie krijg je van de overheid een code om deze test te laten uitvoeren. Meer info hierover volgt nog.

Krijgt je bestemming een groene of oranje kleurcode, dan moet je je niet laten testen.

Uitzonderlijk kunnen zones ook geclassificeerd worden als zones met heel hoog risico (de noodrem waar de regering over sprak). In dat geval geldt voor iedereen een verplichte quarantaine van 10 dagen met PCR-test op dag 1 en dag 7.

www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

——————————————————————————————————————–

Update 9 juni 2021

Animatorcursus
Eind augustus zal onze jaarlijkse animatorcursus plaatsvinden in Bokrijk. We hebben er een goed oog in dat deze kan doorgaan zoals voorzien, zeker nu er tal van versoepelingen op til staan doordat de cijfers gunstig evolueren.

Binnenlandse: goed nieuws!
Onze vakanties in het binnenland staan gelukkig niet langer ter discussie en kunnen doorgaan!
De protocollen zijn immers bekend en duidelijk!
We zorgen ervoor dat we conform de regels en afspraken onze kampen corona-proof  zullen organiseren.
De infobrieven worden – in principe – een maand voor vertrek verstuurd. De eerste infobrieven gingen vandaag al de deur uit voor onze eerste kampweek, de andere infobrieven volgen eerstdaags.

Buitenland: nog even geduld!
Hier blijft er tot op heden nog heel wat onduidelijkheid over.
De “uitdaging” ligt in het feit dat er de voorwaarden verschillen van land tot land. We verwachten echter zeer spoedig een antwoord op onze talloze vragen en zullen er alles aan doen om ons buitenlands aanbod – onder veilige omstandigheden – te laten doorgaan.
We zullen een weloverwogen beslissing nemen en voor ieder land afzonderlijk de opties bekijken.
Hou er intussen wel rekening mee dat er wellicht een negatieve PCR- test zal moeten kunnen voorgelegd worden. Afhankelijk van het land van bestemming zal zo’n PCR-test niet ouder dan 48 of 72 uur mogen zijn.
Indien zou blijken dat we ons aanbod in het buitenland dienen te annuleren en een eventuele alternatieve binnenlandse aangeboden vakantie jullie niet aanspreekt, dan zullen we u het betaalde bedrag integraal terugstorten!

——————————————————————————————————————–

Update 11 mei 2021

Vanaf 09 juni mogen er terug activiteiten georganiseerd worden met 50 deelnemers, exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten en zonder leeftijdsbeperking. Overnachtingen horen hier wel nog niet bij. Ook belangrijk: dit blijven groepen en er zijn geen bubbels met onbeperkt contact.

Deze versoepelingen zijn onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (80% van de 65+ en risicogroep gevaccineerd) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf 25 juni worden de bubbels opgetrokken van 50 naar 100 deelnemers exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten.

Deze versoepeling geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (60% van de 18+) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf 1 juli zou reizen mogelijk worden met een certificaat, we kijken uiteraard nog wat dit zal betekenen voor reizen met jongeren.

Vanaf augustus
Onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (70% 18 +) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden IZ) zou de bubbel vanaf augustus vergroten van 100 naar 200 deelnemers exclusief begeleiding.

Vanaf 1 september wordt er toegewerkt naar maximale normalisering van de maatschappij.

Hierdoor zijn onze binnenlandse vakanties al gegarandeerd. Voor onze buitenlandse vakanties wachten we het Europees reisadvies nog even af.

Delen: