fbpx

Wie zijn we

Hé jij, welkom bij JOETZ Limburg!

Misschien kende je ‘vibez’ al? Vanaf dit jaar heten we ‘JOETZ Limburg’. Dezelfde leuke vakanties en activiteiten dus, alleen een andere naam.

Mocht je ons nog niet kennen, lees dan zeker verder.

JOETZ Limburg organiseert kinder- en jongerenvakanties waar plezier voorop staat en waar iedereen welkom is. Ook zijn we een jongerenorganisatie die, als trouwe partner van De Voorzorg, optreedt voor, door, met en bij kinderen en jongeren. Dit door onze diverse workshops van ‘studio vibez’, vakanties in zowel binnen- als buitenland en vormingen.

Missie:

JOETZ Limburg geeft kinderen en jongeren vanaf 6 jaar de mogelijkheid om zichzelf te zijn en zich verder te ontplooien. We bieden vakanties aan in verschillende thema’s. We kiezen hiervoor zodat er zeker een thema tussen zit waar iemand goed in kan zijn of juist waar iemand zijn talenten kan ontdekken. Onze vakantie zijn in kleine groepen zodat er voldoende aandacht gegeven kan worden aan elk kind en we er een unieke beleving van kunnen maken. Naast onze zomervakanties, is er ook onze jaarwerking ‘studio vibez’ waar je door het jaar heen diverse workshops kan volgen.
We hebben kadervormingen voor jongeren vanaf 16+ om animator te kunnen worden met daarna ook een mogelijkheid om door te groeien tot hoofdanimator of instructeur.

Visie:

  1. In ons aanbod staat plezier voorop, we streven hierbij naar een totaalbeleving.
  2. We gaan voor een kwalitatief aanbod, met zowel kwaliteit in activiteiten als in aanpak.
  3. We willen dat kinderen en jongeren hun talenten en passies ontdekken, dit dankzij ons vernieuwend aanbod waarbij personen de mogelijkheid krijgen om hun passies te delen met anderen. Onze persoonlijke aanpak staat centraal, samen met het coachen, inspireren en motiveren van de kinderen en jongeren.
  4. We streven naar een kwalitatieve inclusieve werking. We vertrekken vanuit de noden en behoeften van elk kind of jongere.
  5. We willen zo toegankelijk mogelijk zijn, want elk kind en jongere heeft recht op een fantastische vakantie. We willen graag diversiteit in onze organisatie, gaan met respect met elkaar om en luisteren naar de noden van elk individu. We willen graag een veilige thuishaven voor iedereen creëren.

Normen:

We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn in onze organisatie. Dit doen we door iedereen gelijk en met respect te behandelen. Elk kind en jongere heeft een stem, deze moet gehoord worden. We luisteren naar ze en gaan hiermee verder aan de slag.
Onze geattesteerde animatoren zijn zeer enthousiaste jongeren, die zeer leergierig zijn over zowel de groei in het traject als (hoofd-)animator, als persoonlijke groei.

Waarden:

Bij onze jongeren hechten we veel waarde aan gelijkheid en respect tegenover elkaar en zichzelf. Onze animatoren zijn betrouwbaar op het vlak van afspraken, maar zeker ook in omgang met gevoelige informatie. We proberen zoveel mogelijk drempels weg te werken zodat iedereen zich welkom voelt.
Binnen JOETZ Limburg werken educatieve medewerkers die de vakanties, Studio vibez en vormingen in elkaar zetten. We geloven in al onze jongeren, elk op hun eigen manier.

Wil jij graag ons aanbod ontdekken?

Klik als de bliksem door naar onze vakanties van je dromen of naar onze workshops. Kom je er niet uit? Contacteer gerust het JOETZ-team. Wij zoeken samen met jou naar de vakantie en/of workshops waar jouw talenten aan bod komen en waar jouw passie de eerste plaats krijgt.

Wil jij graag vrijwilliger worden?! Klik dan snel door en ontdek ons aanbod voor vrijwilligers!

Zoek, beleef and go for it!